Írások

 

 

1. A horoszkóp üzenete

2. Kérdőasztrológia

3. Ki a tanító? (A gyerek - szülő karmikus kapcsolata)

 

 

A horoszkóp üzenete

A horoszkóp üzeneteAz asztrológia nem jóslás, hanem önismereti eszköz, kifinomult szimbólumokkal dolgozó „égi” térkép. Rávilágít belső működésünkre, mozgatórugónkra és életvezetési tanácsokkal lát el. Konkrét események meghatározására használni nem érdemes, hiszen a bolygók által jelzett energiák lehetőségek, melyeket mindenki más szinten él meg belső tudatosságától, önmagával kialakított harmóniájától függően.

Ugyanazok a jelek az egyik embernél fizikai szinten akár betegséggel teli időszakot, míg másnál önkéntes meditációt, jelentős lelki változást mutatnak. Mi döntjük el, hogy horoszkópunk által kivetített lehetőségeinket hogyan éljük meg. Bizonyos határokon belül szabad akaratunkkal mi magunk alakítjuk az életünket, saját sorsunkért felelősek vagyunk.

Ha a jövő konkrét történéseit kutatjuk, valószínűleg arra vagyunk kíváncsiak, hogy mikor szűnik meg egy bizonyos problémánk, mikor menekülhetünk meg a kellemetlen helyzetektől.

Pedig a valódi kérdés nem ez, hanem az, hogy mit üzen nekem egy sorshelyzet, mit kell átgondolnom és tennem ahhoz, hogy a problémákat saját kézbe véve életemet jó irányba fordítsam. Jelen helyzeteinket valamikor a múltban mi magunk teremtettük meg, rajtunk áll, mit kezdünk vele a jelenben. Sorsunk határtalan lehetőséget tartogathat, még akkor is, ha éppen a pillanat nagyon nehéznek tűnik, de egyszer bizonyosan hálásak leszünk a tanításért.

 

Lakner Tünde

Megjelent: CsaládiNet (2013, február)

Megosztás

« Vissza

Kérdőasztrológia

Az előrejelzés mindig nagy szerepet játszott az emberek életében, nagyon sokféle módon próbálták meg feltárni az ismeretlent. Az egyik ilyen mód volt a kérdőasztrológia, a horari, amely az óraasztrológia egyik része. Ez az ősi tudás több mint 250 éve eltűnt a modern irányzatok következtében. Legnevesebb képviselője William Lilly (1602-1681) angol asztrológus volt. A 80-as években Olivia Barclay újra elővette Lilly műveit és bebizonyította, hogy a klasszikus asztrológia önmagában is rendelkezik olyan konkrét módszerrel, amely pontos és helyes ítéletet adhat, ezáltal visszaemelte a kérdőasztrológiát méltó helyére. A legtöbb embert, aki felkeres egy asztrológust, valamilyen különleges kérdés foglalkoztatja.

Konkrét kérdés esetében sokkal egyszerűbb olyan kérdő képletet vizsgálni, ami csakis erre a kérdésre vonatkozik, mint megbirkózni egy radix születési képlettel. A születési képlet elsősorban önismereti eszköz, és bár végtelen számú lehetőséget rejt magában, sok kérdésre a válasz nem olvasható ki belőle.

A kérdőasztrológia előnye, hogy speciális és konkrét kérdésekre tud egyszerűen és gyorsan választ adni. Például egy konkrét életterületet (anyagi javak, birtoklás) vizsgálva a születési képlet elárulja az értékekhez és tárgyakhoz való viszonyulásunkat, elégedettségérzetünket, azt a módot, ahogyan anyagi dolgainkat kezeljük, de nem fogja elárulni, hogy egy kiszemelt háztartási gép mennyire lesz használható, vagy egy családi ház mennyire lenne jó vétel. A kérdő horoszkóp a valóság egy pillanatára készül el.

Ennek a technikának az egyszerűsége abban rejlik, hogy nem szükséges hozzá a kérdező pontos születési ideje, mert a válasz kulcsa abban a pillanatban rejlik, amikor a kérdés elhangzik. A horari olyan kérdés megválaszolására alkalmazható, amelyekben a kérdező személyesen érintett, ezen felül témája az élet bármely területére vonatkozhat: azaz szólhat emberi kapcsolatokról, szakmai és magánéleti sikerekről, egészségről, boldogulásról, anyagi javakról, tanulmányokról, utazásokról és minden egyébről, amely az adott pillanatban fontos számára. A kérdő képletek leírják a kérdező valós helyzetét, illetve segítségével következtetéseket lehet levonni a jövőt illetően.

Minél egyszerűbben tesszük fel a kérdést, annál világosabb és pontosabb lesz a válasz. Arra viszont nagyon kell vigyázni, hogy a kérdő asztrológia csak akkor tud hiteles választ adni, ha a kérdést előtte semmilyen formában (pl. tarot, cigánykártya, asztrológia) nem tették még fel.

 

Lakner Tünde

Megjelent: CsaládiNet (2013,február)

 

« Vissza

 

 

Ki a tanító? (A gyerek - szülő karmikus kapcsolata)

 

Arra a kérdésre, hogy az életben ki a tanító, a szülő, vagy a gyerek, legtöbben azt a választ adnák, hogy természetesen a szülő. Kevesebben vannak azok, akik felismerik, hogy mindketten tanulhatnak egymástól.

 

ki a tanito.jpgA lélek úgy választja meg jelenlegi életünk körülményeit, hogy a legnagyobb karmikus leckéket gyermekkorban tanulhassuk meg. Ezeket a leckéket automatikusan megkaphatjuk életünk első éveiben, mert a társadalmi berendezkedés szerint a szülő fegyelmez, a gyermek pedig elviseli azt. Ebben a korban még nehezen tudunk védekezni és nagyon sebezhetőek vagyunk, az elszenvedett sérelmek lelki sebeket ejthetnek, melyeket nagyon nehéz gyökerestől kitépni az emlékezetünkből.

 

De tudnunk kell azt is, hogy az a karma, amit szüleinktől kapunk, alapvetően fontos és szükségszerű, mert az általa szerzett tapasztalat kihat későbbi emberi kapcsolatainkra, erre építkezünk majd egész életünkben. Tehát, amíg nem tudjuk elfogadni és hasznunkra fordítani a nehézségeket (is) szüleinkkel való viszonyunkban, kevesebb a reményünk a sikeres párkapcsolatra felnőtt korunkban. Amíg nem oldódnak meg konfliktusaink szüleinkkel, olyan nőkhöz, vagy férfiakhoz vonzódunk, akik ugyanazokat a romboló tulajdonságokat is hordozzák magukban, mint annak idején szüleink.

 

Tehát központi karmikus témát képvisel jelen életünkben szüleinkkel való viszonyunk, amelynek összes későbbi társkapcsolatunk csak tükröződése. Ezért nagyon értékes, ha összevetjük szüleink, vagy gyermekeink horoszkópját a sajátunkkal, hogy meghatározhassuk a kihívást, amelyet életünk minden nagyobb emberi kapcsolatában meg kell oldanunk.

 

Szántó József

Megjelent: Szülők Lapja (2014,február)

 

« Vissza

 

 

 

 

 

Lakner Tünde
asztrológus-

grafológus

Telefon
70/338-4110

Szántó József
kérdőasztrológus

 

Telefon
70/338-4192

E-mail: arkanumstudio@gmail.com

 

 

 

Adószám: 8398983876

 


Székhely: 8200 Veszprém,

Rómer Flóris u. 9/B.

 

terkep.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Minden jog fenntartva © Arkánum 2010